Хидравлични клапани Материал Инвентаризация на тялото на клапаните

Понастоящем повечето от сортовете на хидравличните клапани са сферографитен чугун като основен материал на клапанното тяло.

Материалът на главните части на тялото на клапана на хидравличния вентил трябва първо да се вземе под внимание физичните свойства (температура, налягане) и химическите свойства (корозивност) на работната среда.

В същото време трябва да разберем и чистотата на средата (няма твърди частици). Освен това, позоваване на съответните разпоредби и изисквания на държавата и сектора на използване.

Материал на корпуса на хидравличните клапани, широко разнообразие, приложим към различни работни условия. Най-често използваните обвивки, вътрешните материали и материалите за запечатване са описани по-долу.

Хидравлично тяло на клапана обикновено се използва материал

1. Желязо

Сив железен клапан се използва в различни области на промишлеността заради ниската цена и широкото си приложение. Те обикновено се използват в областта на водата, парата, нефта и газа и се използват широко в химическата промишленост, печат и боядисване, нефт, текстил и много други промишлени продукти, които имат малко или никакво въздействие върху замърсяването на желязото.

Подходящ за работна температура между -15 ~ 200 ℃, номинално налягане pn≤1.6MPa хидравлично тяло с ниско налягане.

2. Черен чугун от ковък чугун

Подходящ за работна температура между -15 ~ 300 ℃, номинално налягане pn≤2,5MPa средно и ниско налягане хидравлично тяло на клапана. Приложима среда за вода, морска вода, газ, амоняк и така нататък.

3. Желязо

Сферографитният чугун е един вид чугун, този чугун, пелета или сферичен графит замества люспестата графита в сиво желязо. Тази промяна във вътрешната структура на метала прави неговите механични свойства по-добри от тези на обикновения сив чугун и не уврежда други свойства. Следователно корпусът на хидравличното тяло, изработен от сферографитен чугун, е по-голямо от това на корпуса на хидравличното тяло, направено от сиво желязо. Подходящ за работна температура между -30 ~ 350 ℃, номинално налягане pn≤4,0MPa средно и ниско налягане хидравлично тяло на клапана.

Приложима среда за вода, морска вода, пара, въздух, газ, масло и т.н.

4. Въглерод

(WCA, WCB, WCC) първоначално разработването на стомана от леяни беше да се приспособи към тези, които надхвърлят възможностите за производство на чугунени клапани и бронзовите клапани. Поради доброто представяне на вентил от въглеродна стомана и устойчивостта на съпротивлението на натоварването, причинено от топлинното разширение, натоварването от удар и деформацията на тръбопровода, се увеличава обхватът на използване, който обикновено включва работното състояние на чугуна клапана и корпуса на бронзовата хидравлична клапа.

Подходяща за работна температура в средно и високо налягане хидравлично тяло между -29 ~ 425 ℃. Сред тях 16Mn, 30Mn температура е -40 ~ 400 ℃, обикновено се използва за замяна на ASTM A105. Приложимата среда е наситена пара и прегрята пара. Високотемпературно и нискотемпературно масло, втечнен газ, сгъстен въздух, вода, газ и т.н.

5. нискотемпературна въглеродна стомана

(LCB) Нискотемпературната въглеродна стомана и ниската никелова стомана могат да се използват за температури под нулата, но не и за дълбоки студени пространства. Хидравличното тяло на клапана, изработено от тези материали, е подходящо за следните носители, като морска вода, въглероден диоксид, ацетилен, пропилей и етилен.

Подходящ за работна температура от -46 ~ 345 ° C между нискотемпературния корпус на хидравличния клапан.

6. Стомана

Хидравлични клапани (WC6, WC9) Нисколегирани стомани, като въглерод молибден стомана и CR-Mo стомана, могат да бъдат приложени към широк спектър от работни среди, включително наситена и прегрята пара, студено и горещо масло, газ и въздух. Вентил за работна температура от въглеродна стомана може да се използва за 500 ℃, ниско легирани стоманени клапани на разположение до 600 ℃ или повече. При повишени температури механичните свойства на нисколегираните стомани са по-високи от тези на въглеродната стомана.

Хидравлично клапанно тяло с високо налягане, което е подходящо за работна температура между -29 ~ 595 ℃ и не корозивна среда; C5, C12 е подходящ за високотемпературен хидравличен клапан с високо налягане на корозивна среда между -29 ~ 650 ℃ и работна температура.

7. Аустенитна неръждаема стомана

Аустенитната неръждаема стомана съдържа около 18% хром и 8% никел. 18-8 аустенитна неръждаема стомана често се използва като хидравлично тяло на клапана и капак материал при високи и ниски температури и силни условия на корозия. Добавянето на молибден към 18-8 матрица от неръждаема стомана и леко повишаване на съдържанието на никел може значително да увеличи устойчивостта на корозия. Хидравличното клапанно тяло, изработено от този вид стомана, може да се използва широко в химическата промишленост, като транспортиране на оцетна киселина, азотна киселина, алкали, белина, храна, сок, въглеродна киселина, тен за тен и много други химически продукти.

За да се приложи температурен диапазон, по-нататъшно изменение на материала състав, в тази неръждаема стомана за добавяне на ниобий, е известен като 18-10-NB, температурата може да се използва до 800 ℃.

Аустенитните неръждаеми стомани обикновено се използват при много ниски температури и не стават чупливи, така че корпусът на хидравличните клапани, направен от този материал (като 18-8 и 18-10-3MO), е подходящ за работа при ниски температури. Например, транспортирането на течни газове, като природен газ, биогаз, кислород и азот.

Хидравличното тяло на клапата е подходящо за корозионна среда между -196 ~ 600 ℃ и работната температура. Аустенитната неръждаема стомана е идеална и за криогенни хидравлични материали.

8. Монелова сплав

"Monel" е сплав от висококачествена никел-мед с добра корозионна устойчивост. Този материал често се използва при транспортирането на алкали, солен разтвор, храна и много газ-свободна киселинна хидравлична клапа, особено сярна киселина и флуороводородна киселина. Сплавите "Monel" са идеални за пара, морска вода и морска среда. Той е подходящ главно за хидравличното тяло на клапана, съдържащо флуор хлорирана среда.

9. Ha сплав

Главно приложимо за разредена сярна киселина и друг силен корозивен средно хидравличен клапан.

(1) сплав "Ha" b

Сплавът съдържа 60% никел, 30% молибден и 5% желязо. Той е особено устойчив на силна корозия на неорганични киселини, "х" сплав "В" за различни концентрации на солна киселина може да се използва за температурата на кипене, а за сярна киселина в най-корозивните концентрации може да се използва до 70 ℃ , За фосфорната киселина може да се използва при различни условия, а "з" сплав "В" е подходящ и за амониев хлорид, цинков хлорид, алуминиев сулфат и амониев сулфат.

В оксидираща атмосфера сплавът "Х" "В" може да се използва приблизително до 800 ° С, а в редукционна атмосфера температурата може да бъде по-висока.

(2) сплав "Ha" С

Тази сплав е сплав от никелова основа, съдържаща 15% хром и 17% молибден. В атмосферата на окисление и редукция може да се използва за 1100 ℃. Има добра корозионна устойчивост на солна киселина, сярна киселина и фосфорна киселина. И в много случаи може да се използва и за азотна киселина.

"Х" сплав "С" има силна устойчивост на корозия на хлориди, хлориди, сулфиди, окисляващи соли и много други корозивни среди. Той е особено подходящ за халогенна среда, като например флуороводородна киселина.

$ Номер. титан

Главно приложим към всички видове силно корозивно средно хидравлично тяло на клапана.

$ Номер. Cast Cast мед

Индустриален хидравличен клапан Тялото Много са изработени от цветни материали, главно бронз и месинг. Пропорцията на мед, калай, олово и цинк в бронзната сплав, която произвежда вентилното тяло на хидравличния вентил, обикновено е 85: 5: 5: 5 или 87: 7: 3: 3. Ако се изисква бронз без цинк, трябва да се обясни. Физическата здравина, структурната стабилност и корозионната устойчивост на бронз го правят особено подходящ за промишлено производство. Индустриален бронзов корпус на корпуса с диаметър до 100 мм.

Бронзовите вентили обикновено се използват при относително умерени температури, като някои видове бронз са на разположение до около 280 ℃. При ниска температура повечето медни сплави имат характеристиките на крехкост при много ниски температури, което прави бронз широко използван при ниски температурни условия, като течен кислород и течен азот, чиято температура е под 180 ° С.

$ Номер. 20-ти сплав

В обикновена неръждаема стомана не е компетентен за много строги обстоятелства, най-заинтересовани в клас от стомана е високо легирана неръждаема стомана. Може би най-често срещаният тип легирана стомана е не. 20-ти. Съдържа 29% никел, 20% хром, плюс молибден и мед. Тази сплав има силна устойчивост на различни температури и концентрации на сярна киселина. Освен това в повечето случаи може да се използва и в среда на фосфорна киселина и оцетна киселина, особено в случаите, когато са налице хлориди и други примеси.

$ Номер. Двупосочна неръждаема стомана

Тенденцията на развитие на двупосочна неръждаема стомана (феритна структура или структура на аустенит). Тази стомана съдържа 20% или повече хром и 5% никел, както и определено количество молибден, силата и твърдостта на тези сплави от обикновената аустенитна неръждаема стомана и сярна киселина и фосфорна киселина при много лоши условия, да се противопоставят на местната корозия е много силна.

Той се прилага главно за тялото на хидравличния вентил на работната температура между тръбата за кислород -273 ~ 200 ℃ и тръбопровода за морска вода.

$ Номер. Пластмаси, керамика

И двата материала са неметални. Най-голямата характеристика на неметалния материал за хидравличните клапани е, че устойчивостта на корозия е силна, дори и тялото на хидравличния клапан на метала не трябва да има предимство. Обикновено се прилага за номиналното налягане pn≤1.6MPa, работната температура е не повече от 60 ° C корозивна среда, нетоксични пластмасови хидравлични клапан орган също се прилага във водоснабдяването индустрия. Пластмасовите, керамични хидравлични корпус на клапа обикновено не могат да бъдат използвани като хидравличен материал клапан орган, необходимостта от стоманен материал скелет, облицовани с пластмаса, керамика.