Корпус на хидравличния клапан, обичайно използван материал

Хидравлично тяло на клапана обикновено се използва материал

1. Сив чугун

Сив чугунен клапан за ниската си цена, широко приложение и приложение в различни сфери на промишлеността. Те обикновено се използват в областта на водата, парата, нефта и газа като среда и се използват широко в химическата, печатната и багрене, маслото, текстила и много други промишлени продукти с малко или никакво въздействие върху замърсяването на желязото.

Приложима за работна температура между -15 ~ 200 ℃, номиналното налягане PN ≤ 1,6MPa ниско налягане хидравлично тяло на клапана.

2. Черен чугун от ковано желязо

При работна температура между -15 ~ 300 ℃ се прилага номинално налягане PN ≤ 2,5MPa в тялото на хидравличния клапан с ниско налягане. Приложима среда за вода, морска вода, газ, амоняк и т.н.

3. Гъвкаво желязо

Сферографитният чугун е вид чугун, чугун, буци или сферичен графит, който заменя сивия чугун в люспеста графита. Тази промяна във вътрешната структура на метала го прави по-механична от обикновения сив чугун и не уврежда други свойства. Ето защо корпусът на хидравличното тяло, направен от сферографитен чугун, е с по-голямо налягане, отколкото тялото на хидравличния клапан, направено от сив чугун. При работна температура между -30 ~ 350 ℃ се прилага номинално налягане PN ≤ 4,0MPa в тялото на хидравличния клапан с ниско налягане.

Приложима среда за вода, морска вода, пара, въздух, газ, масло и т.н.

4. Въглеродна стомана

(WCA, WCB, WCC) първоначално е разработена за производство на леярна стомана, за да отговори на производствените нужди извън капацитета на чугунните вентили и бронзовите вентили. Въпреки това, благодарение на цялостната производителност на вентил от въглеродна стомана е добро, и от топлинно разширение, натоварване на удара и деформация на тръбопровода напрежение, генерирани от силното съпротивление, така че използването му да се разшири, обикновено включително чугун клапан и бронз хидравличен клапан орган Условията на труд.

Приложим за работна температура между -29 ~ 425 ° C между тялото на хидравличния клапан с високо налягане. Кои 16Mn, 30Mn за температура между -40 ~ 400 ℃, често се използва за заместване на ASTM A105. Приложима среда за наситена пара и прегрята пара. Високотемпературно и нискотемпературно масло, втечнен газ, сгъстен въздух, вода, природен газ и т.н.