Ръчна хидравлична помпа вина ремонт метод

Ръчна хидравлична помпа е един вид на хидравлична помпа, функцията му е с мощност машина (например двигател моторни и вътрешно горене и др.) механична енергия може да се преобразува в течните налягане на енергия. Камерата се задвижва от двигателя. Когато cam избутва нагоре движението на буталото, обемът на запечатване на буталото и цилиндъра тялото се намалява, маслото се екструдира от затворен обем и клапан се изхвърля на желаното място. Когато камерата се върти в низходящ част на кривата, пролетта сили буталото надолу, за да образуват вакуум известна, и на маслото в резервоара влиза запечатване обема под действието на атмосферното налягане. Cam запазва буталото нагоре и надолу, запечатване обем намалява и увеличава периодично и помпата продължава да смучат нефт и изтичане на масло.

Характеристики

1. високо и ниско налягане две секции на маслото скорост, налягането може да се поддържа в средата стоп, вътрешният дизайн е високо налягане безопасност защита хидравлични клапани.

2. ръчен операция, удобни за приложение. Манометри може да се инсталира в същото време.

Първо в поддържането на следните три точки да намери причината за неуспеха и подобряване на системата:

1, проверка на вътрешния изтичане на движими ръката на петрола цилиндър:

Най-лесният начин да направите това е да се повиши ръка, за да видите дали има забележим спад в свободата. Ако местонахождението са очевидни, премахнете проверка на цилиндъра и уплътнителен пръстен трябва да се замени, ако е било установено за носене.

2, проверете контролния клапан:

Първо Почистване предпазен клапан, проверете дали клапан основните износване, като износване трябва да бъде заменен. Ако Защитният вентил не е променено, след инсталирането, а след това проверка контрол клапан макара износване състояние, му клирънс употреба граница е обикновено 0,06 mm, сериозно износване трябва да бъде заменен.

3. измерване на налягането на хидравличната помпа:

Ако налягането е ниско, тогава корекцията, добавете налягане е все още не се, тогава хидравлична помпа сериозно износване.

Основните причини за провала на колана на движими ръката да се издигнете са:

1, хидравлична помпа сериозно износване. В операцията ниска скорост на помпата теч е сериозно; Висока скорост операция, налягане на помпата леко нараства, но поради износване на помпата и течове, Том ефективност значително намален, е трудно да се достигне на номиналното налягане. Дългогодишен хидравлична помпа работи и увеличена износване, маслото температурата възход, което води до износване на хидравлични компоненти и запечатване части на стареене, увреждане, загуба на капацитет, хидравлично масло влошаване, за запечатване и накрая доведе до провал.

2. Изборът на хидравлични компоненти е неразумно. Динамичен РЪКАТА цилиндър спецификации за Нестандартни серия 70/40, пломбите не са стандартни части, високи производствени разходи и неудобства за запечатване на резервни части. Цилиндър с диаметър на движими ръката масло цилиндър е малък, което ще направи системата за регулиране на налягането високо.

3 конструкцията на хидравличната система е неразумно. Фигура 1 показва, че клапан и изцяло хидравличен кормилен механизъм за една серия помпа, предпазен вентил за регулиране на налягането на 16MPa, както и хидравлична помпа, оценени работно налягане е 16MPa. Хидравлична помпа често при пълно натоварване или дълго време претоварване (високо налягане) и системата има хидравличен удар, дългосрочни масло, хидравлично масло замърсяване, влоши износване на хидравлична помпа, така че на корпуса на хидравлична помпа пръсване (след провала на този тип).